zondag 15 juli 2012

Dec. 2004 Kerstmis

 December 2004

Kerstmis 2004
 
Hallo lieve vrienden, kennissen, familie, dierbaren, geliefden, lotgenoten, verwanten, meegenieters, passiegenoten, ex-collega's, leeftijdsgenoten, jongeren, gewoongenoten en Kerstgenoten. Hier waait het 25 knopen om onze oren en wij genieten. Nee, we varen niet. We liggen achter ons anker en worden door elkaar geschut door stroming en harde wind tegen de stroom. Drifter hangt achter het anker soms 20° schuin. De Kerstboom laten we maar even ondersteboven hangen aan de elektrische draad want hij valt toch steeds om! De borrelglaasjes houden we angstvallig in onze handen maar merken wel dat ze op deze manier eerder leeg zijn. Alle schepen op de rivier dwarrelen van rechts naar links achter hun ankers. En de zon schijnt volop. Met een Kerst-cd van Herman van Veen en een cd met Cristmasblues genieten wij dus zoals ik eerder schreef en wel van alle kerstcadeau's die we deze dag op 25 december mogen uitpakken zoals was afgesproken tijdens ons afscheidsfeestje. Met het afscheidsboek erbij (dat geweldig leuk is geworden) maakt dat we ons zeker niet alleen voelen maar wel ervaren dat jullie allemaal ver weg zitten. We doen het wel met de foto's en leuke creatieve stukjes van U allen! Hoe was het om in april te denken aan een stukje Kerst oom aan ons mee te geven voor ruim een half jaar later? Moeilijk denk ik toch? Verschillenden hadden nog ergens een kerstkaart gevonden en
kerstpapier om het kleinood in te verpakken. Knap bedacht. Nederlanders bewaren erg veel is al eerder statisch bewezen en dat zie je nu wel weer! Cadeautjes uit pakken is leuk! Moeten jullie ook eens doen.
Wij zijn op een heerlijke manier verrast. Velen hebben ons willen laten proeven van lekkers zoals: drop, chocolade (is helaas wat wit en oud geworden), champagne, drop, viskruiden en marinade voor vis, likeuren, drop, rode en witte wijn, drop, dipsauzen, fishermen's friends, Vlijmens bittertje, drop, brie, tuinkers(zaadjes), drop, schrobbelaar en voor de verandering drop!
Een nuchter volkje daar in het koude noorden, want velen hebben ons bedacht met praktische en nuttige cadeaus zoals, vlaggen van de toerzeilers, gasaansteker voor fornuis op zonnecellen, harpsleutel, logboek, aantekenboekje, kerstballetjes, rooi carnavalszakdoeken, een (doe het zelf)zaklamp die je moet schudden voor hij licht geeft, 2 plastic bierglazen, aansteker die de wind trotseert, kurken sleutelhanger en wegwerpwashandjes. Mochten we ons vervelen, geen nood, we kregen vele boeken waaronder maritieme liedjes, gedichtenbundels over zee, koffers zeelucht, een boek over jachthavens in de Middellandse zee en een naslagwerk wereldgids, boekje ballade's, wijze uitspraken, kookboek over minneprikkelende verhalen en recepten, vrouwenbespiegelingen, terug naar de natuur van Klazien uit Zalk (echt waar), Het leven van Pi
en, niet te vergeten natuurlijk, ons afscheidsboek. Uitgelezen? Ook geen nood dan zaten er nog leuke speeltjes bij waaronder kwartetspel van Tilburg, 2 jojo's en een houten solitairspel. Gedichten, brieven, kaarten en leuke en kleinoodjes zoals, tarotkaarten, keramisch reuksteentje, wierookstokjes, Franciscusbijbeltje, Anonieme Vredeskaars met begeleidende brief, een kaarsenhoudertje van steen en nog een paar gelddonaties. Verders nog wat humor zoals onderbroek met gum, klein rond drukdoosje met daarop een kuikentje en piepgeluidjes, zingende en dansende vis, kruikenzeiker als metafoor en flesje badolie.
Lieve cadeautjes waaronder oude brief en foto, zelfgemaakt keramisch schilderijtje (vogelvrij) en klein schuin aardewerk drinkkopje (deining van het leven) rozenkwartssteentje en 'n olifantje als gelukssymbool. Een hartvormige boekenleggertje en zilveren handje dat in gebarentaal zegt, "I love you" in een heel speciaal doosje.
Geen namen die ik bedank, bang om iemand te vergeten en deze Flessenpost wordt er saai door! Hoe zeg je in een normale zin waarin ik veel warm gevoel kan meegeven, bedankt, erg bedankt? Een onvergetelijke tijd in Nederland was het voor ons rond het afscheid met vele vrienden. Met deze Kerst hebben we ons afscheid op afstand dunnetjes over gedaan. Jullie waren erbij en in ons hart.

25 December 2004
Arnold en Coby

Geen opmerkingen:

Een reactie posten